Our Blog

Elemeği Project Solutions Atölye Serilerinden ilki olan “Mikro Ölçekli Konaklama Alanları ” çalıştayında atölye yürütücünlerinden biri de Hiyeldaim İç Mimarlık ve Tasarım’dan Anıl Berber olacak. Diğer yürütücüler Uludağ Üniversitesi Dekanı Prof Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Uludağ Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof Dr. Murat Taş, Tasarımcı Cristiano Gatto, Mimar Slobodan  Krivokapic, Prof. Dr. Özgür Ediz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aziz Göksel, Y.Mimar Hasan Sözüneri, Dr. İç Mimar Neşe Başak Yurttaş. Çalıştay  3-4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde, 09:00-17:00 saatleri arasında BTSO Altıparmak temsilciliğinde yapılacaktır.

Çıkış noktası,  üründen mekana geçiş fikriyle oluşan atölye çalışmasında, boyut sınırlaması olmayan bir hacimde mikro ölçekli konaklama alanlarının yaratılması hedeflenmektedir. // The idea of “transition from product to space” is the starting point of the workshop. The target of the workshop is to design micro accomodation spaces without any volumetric limit.

Farklı fikirlere açık ve tasarımı tasarımcıya bırakan müşteriler ile çok keyifli projeler ortaya çıkıyor. Tahsin Demir Diş Kliniği de bu projelerimizden biri.

Dr. Dt. Esra Demir ve Dr. Dt. Tahsin Demir ’in Endülüs Park’ta çocuklar ve yetişkinler için hizmet veren iki katlı diş kliniği projesinin konsept projesini ve uygulamasını tamamladık. Proje hem çocuklara heyecan katacak hem de yetişkinlerin çocuk ruhunu hareketlendirecek şekilde tasarlandı.

Mekana girdiğinizde galoş giyme boşluk alanından hemen sonra bekleme alanı ve sekreterya bulunuyor. Bu alanda bastığınız cam zemin ve altında hareket eden tren hattı ‘bekleme’yi oyuna dönüştürüyor. Yine bekleme alanında duvarlarda Tahsin Bey’in özel süper kahramanlardan ve özel model tipleme koleksiyonu için tasarlanan niş alanları yer alıyor. Duvarlarda fark edeceğiniz sarı çizgi hatları, bu nişlerin boşluklarına referans vermekle beraber, tüm kliniği üst katla beraber çizgisel enerji oluşturarak çevreliyor. Duvarları takip ettiğinizde duvarı yararak ilerleyen çizgiler sizi üst kata taşıyor, üst katta bu çizgiler küre aydınlatmalara dönüşerek sonlanıyor ve sanki attığınız bir topun gidiş hattını izlermişsiniz gibi bir enerji alanı oluşturuyor. Kullanılan sarı-beyaz renkleri neşeli ve enerjik hatlar oluşturuyor. Merdiven korkuluğu özellikle zemin kat ile üst kat arasında bir bağ görevi görerek çizgisel ilişkiyi tamamlıyor. Üst kat alt kat arası devam eden enerji akışının devamlılık hissi için duvar yüzeyleri de dairesel hatlarda kullanıldı. Üst kat holünde bu algıyı yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. Üst katta personel odası, mutfak ve tuvalet kapıları gizli ve standart kapı boyutlarından yüksek kullanılarak duvar yüzeylerine gizlendi. Mekanın tuvaleti ise eşi benzeri olmayan bir tuvalet. Çocukların ve yetişkinlerin ayrı elektrik anahtarının olduğu tuvalette çocuk ya da yetişkin olmanıza göre farklı algı yaşıyorsunuz. Çocuklara özel tasarlanan tuvalette, çocuk elektrik anahtarına bastığınızda tuvalet duvar köşelerinden yükselen, tezgah altından çıkan renkli aydınlatmalar ortamı değiştirmekte, çocukların merak duygusuna hitap etmekte.

Projede Ekibi :

Zemin PVC işleri: Aryapı

Parke İşleri: Aksun Parke

Ahşap İşleri: Gökşen Mobilya

Metal İşleri: Muse Metal

Aydınlatma: Elektrona

Mekanik: Memik Mekanik

Elektrik: Eris Elektrik

Duvar ve Tavan İşleri: Mel İç Dekorasyon

Hareketli Mobilyalar: Bürosit

Cam Bölme Sistemleri: Grup Bölme

Cam İşleri: Camtek

Tezgah İşleri: Modern Yapı

Dentplus Balat’ın tasarımında hedef konforlu, şık ve düzenli bir mekan kurgulamaktı. Öncelikle mekana ilk girdiğinizde sizi güneşli, yeşillikli ve keyifli bir alan ve sizi içeriye kabul eden banko karşılamakta. Mekan içinde ilerledikçe bekleme alanı, WC ve klinik alanları görülmekte. Kliniğin planında doktoraların ve ziyaretçi hastaların rahat hareketi için iki ayrı sirkülasyon hattı oluşturuldu. Doktor odaları, soyunma odaları gibi daha özel kullanım alanları ile ziyaretçilerin dolaşımına açık olan klinik ve bekleme alanları ayrılarak kullanıcıya özel kullanım tanımlandı. Bu yüzden mekan içinde ziyaretçilerin görmediği özel bir sirkülasyon hattı bulunmaktadır.

Girişten itibaren farklı ama birbirleri ile ilişkili noktalardan referans alan ve farklı geometriler oluşturan duvar ve tavan panelleri mekanın çizgisini ve mobilyaların akslarını belirlemektedir. Duvar panellerine uygun formda gergi tavan ve koridor boyunca ilerleyen gömme lineer aydınlatmalar da bu çizgiye paralel tasarlandı.

Koridora baktığınızda numaralandırılan klinikler gitmeniz gereken yere yönlendirme yapmaktadır. Mekanın genel kullanım alanları olan, giriş, bekleme alanı ve koridorunda ceviz, beyaz ve vizon renkleri kullanıldı. Klinik alanlarında ise sarı, turuncu, mavi, yeşil gibi farklı renkler kullanılarak klinik alanları tanımlandı. Tasarlanan detaylarla malzemeler daha da nitelikli hale getirildi.  Zeminlerde akustik özellikli LVT seçildi. Her bir klinik arasına hava boşluklu çift cam bölme sistemi uygulandı ve her klinik alanının kendine özel ses ve kontrol sistemleri ile konforu sağlandı. Gün ışığından en yüksek oranda yararlanabilmek için ise plise perde kullanıldı. Sonuçta mekan fonksiyonel ve şık kurgusunu tamamlayarak, Balat’ta bulunan Üründül Plaza’ da yerini aldı.

Projede Ekibi:

 Tavan ve Zemin İşleri: Aryapı

Ahşap İşleri: Gökşen Mobilya

Aydınlatma: Elektrona

Mekanik: Berk Mekanik

Elektrik: Eris Elektrik

Duvar İşleri: Mel İç Dekorasyon

Hareketli Mobilyalar: Nurus ve Bürosit

Duvar Kağıdı ve Perde İşleri: Nezih Bağcı

Cam Bölme Sistemleri: Aspen

Grafik: Köseleciler

Tezgah İşleri: Modern Yapı

 

 

Şüphesiz ki BOOD Şehir Kulübü, Bursa’nın en seçkin ve popüler mekanlarından biri olarak yerini aldı. Mekanın iç mimari konsepti ve ince detayları için uzun çalışma saatleri harcadık. Proje sürecinde bir çok mobilya, metal, cam atölyeleri ile çalıştık.  (daha&helliip;)

Claytronics, birbirleriyle iletişim ve etkileşim içersinde olan milyonlarca programlanabilir  nano teknolojik robotun biraraya gelip oluşturduğu  bir teknoloji konseptidir. “Catom” yani “Claytronics Atom” “Programlanabilir Atom” olarak da tanımlanmak mümkündür. (daha&helliip;)

Naivia1Endülüs Park’da bulunan Naivia mağazası Türkiye’de açılan ilk Naivia mağazası olup, müşterinin talebi marka kimliğine uygun bir konsept mağaza tasarımı projelendirmesi ve uygulamasıydı.  (daha&helliip;)

“Op” koltuğumuz ismi “operatör”den alıyor. Tasarımın çıkış noktası oturulduğunda sırt, boyun ve bel bölgesinin destekleyen,  kullanıcının bedenini rahat, kontrollü  hissetmesini sağlayan, gün sonunda rahatça kullanıcıya ait alan açan bir mobilya üretmek idi. (daha&helliip;)