Tag: Tekstil Bursa

Hiyeldaim için Hantaş Tekstil projesi, müşteri vizyonerliğini de tasarım sürecine katarak her detayında tasarım dolu, heyecanlı, dinamik ve keyifli bir yaratım yolculuğu oldu. Projenin tasarım ve uygulama işleri firmamız tarafından tamamlandı. Tabii ki, her işte olduğu gibi tasarım kadar işin uygulama kısmı da ön plana çıktı. Tedarikçilerimiz de bizimle aynı heyecanı paylaşarak iyi sonuçlar çıkardılar. Çözüm ortaklarımız ile beraber ekip olarak çok özveriyle çalışarak müşteri memnuniyetini sağladığımız ve sonuçları ile gurur duyduğumuz bir proje oldu.

Projenin her bir noktasını ince eleyip sık dokuduk.

Projenin amacı “Showroom, Ofis ve Fabrika” konseptlerinin tek bir yapıda toplamasıydı. Bu noktadan hareketle bu üçleme kurgusunu destekleyen senaryo ve ilk eskizler ortaya çıkarıldı.

Projenin başlangıç noktası olan giriş fuaye alanında ahşap, mermer, metal, cam ve peyzajı sırasıyla seperatör, masa ve sehpa, duvar-tavan panelleri olarak tasarladık. Mevcut yerleşimde olan bazı kurguları da etkileyici olacak şekilde tasarlayarak uygulamalarını gerçekleştirdik. Proje genelinde ahşap-metal ve mermer harika uyum ile uygulandı. Buna kullandığımız kumaş ve deri de eklendiğinde, bir de doğal yeşillikler ile mekanı desteklediğimizde, ahenk kendini gösterdi.

Bu noktadan sonra sizleri projenin içerisinde görsel bir tura çıkarıyoruz.

Binadan içeri girdiğinizde fuaye alanında Toros siyahı mermer ile duvarları ve kolonları, Carrara mermer ile kök ceviz banko arkasındaki lataları göze çarpıyor. Değişiklik yapılmayan zeminde özel üretim bir halı ile üzerinde yürüyorsunuz. Mevcut kurguda var olan sarmal merdiveninin arka planındaki dikey bahçe ve her biri el işçiliği olan cam aydınlatmalar ile oluşan binanın girişinde bu ahenkli manzara sizi bir karşılama komitesi gibi karşılıyor. Hemen sağınızda, iki kolon arasına sınırladığımız sekreterya alanında kök ceviz, cam ve metalin birleştiği kendi başına bir sanat eseri olan banko yer alıyor. Giriş fuaye bekleme alanında duvarda mermer, çevresinde deri ve metalden oluşan çerçeve ve merkezde yer alan bitkilendirme iyi bir açı sunuyor. Bu noktada merdiven alanının güçlü ve sakin bir atmosfer oluşturmasını sağlamak için bitkilendirmeden yararlandık. Mevcutta bulunan, merdiven kovasını saran ahşap lataların bir kısmını kaldırıp, lataların bitkiler için bir sınır oluşturmasını sağlayarak merdiven kovasını dikey bahçe ile döşedik ve tavandan girişte sizi kendine çeken cam bir aydınlatma kullandık.

Sarmal merdiveni takip ederek yukarı çıktıktan sonra sağa döndüğünüzde butik alanına ulaşırken, sola ilerlediğinizde sekreterya ve yönetici odasına ulaşıyorsunuz.

Önce sağa dönelim ve butiğe yürürken, bir yürüyüş ve bekleme alanı olarak tanımlanan, ön lobiden geçelim. Bu alan, tam bir ‘yeşil’ merkezidir. Sağlı sollu kullanılan bitkilendirme ve bitkilendirmelerin içinde kalan metal-ahşap-mermer giydirme kolon ve yeşil kadife bekleme koltukları ile ön lobi sizi tüm güncel kartelaların sergilendiği showroom’a ve oradan da butiği ziyaret edecek müşterilerin ağırlanacağı butik fuayeye taşıyan etkileyici bir hacimdir.

Showroom, kadife perde, perdeler arası kullanılan metal seperatörler ve seperatörlerin arkasından kendini belli eden bitkilendirme ile akılda kalıcı bir fotoğrafik görüntü oluşturuyor. Zemindeki halının renk değişimi, renk değişimlerinde geçiş yüzeyi olarak kullanılan metal kartela sunumu için kullanılan seperatörler ve alanların merkezlerinde yer alan uzun sunum masaları ve barisol sarkıt aydınlatmalar ile oluşturulan bölümler sayesinde Showroom’da aynı anda farklı müşterilerin ağırlanması sağlanabiliyor.

 

Butik fuayenin zeminindeki renk değişimi devam ettirilerek butiğe giden yol güçlendirildi. Butik fuayede servis için banko ve oturma alanlarını görebilirsiniz.

Esasında bütün senaryo butik alanına ulaşmak için tasarlanmıştır. Butik alanı çok özel bir alandır. Butik hem üst kattaki bir yürüyüş senaryosunun son mekanı hem de müşterimizin kendi A+ müşterilerini özenle misafir edeceği keyifli bir yer olarak sizi karşılar. Mekanın 4 köşesinde zemine metal flanşlar ile bağlanmış olan paslanmaz kolonlar yer alır. Üzerinde bulunduğunuz zeminde parke görünümlü ve 2 renkli balık sırt LVT malzeme kullanılmıştır, tavanda ise asma tavanlar arasında giriş kapısını takip eden bütün bir ayna ve duvarda aynanın bitiminden başlayan bookmatch rainforest mermer kullanıldı. Diğer alanlardaki metal seperatörler, perde ve bitkilendirme kullanımını bu alanda da gözlemleyebiliriz.

Merdiven çıkışında sola döndüğünüzde karşınıza yönetici odaları çıkacaktır. Bu alanlarda ahşap ağırlıklı duvar ve tavanlar ile zeminlerde parke kullanıldı. Yönetici odasında zeminde metal ve parkenin birleşimi detayı ile zeminde desen çıkarıldı. Yönetici odalarını tüm yerleşimi yeniden düzenlenerek müşteri taleplerini karşılayacak şekilde düzenlendi. Proje genelinde kullanılan perde-metal-bitki ilişkisi bu alanda renklerdeki farklılıklar ile devam ettirildi. 3 yöneticinin de kendine ait farklı karakterleri yansıtan renkleri ve tasarımları oluşturuldu. Aydınlatmalar ve hareketli mobilya özel tasarlandı ve ürettirildi.

Hantaş projesinin yeri firmamız için ayrıdır. Tasarım sürecinde hayal ettiğimiz ve kağıda aktardığımız detayların birebir uygulanması gerçekleştirebildiğimiz ve bu detaylar ve kurgu ile müşterimizin ofis alanı kullanımını ve etkileyiciliğini sağladığımız bir proje oldu. Tüm ekip arkadaşlarımız, tedarikçilerimiz ve taşeronlarımız ile mümkün olan bu projede yer almaktan mutluluk duyduk.

 

Hantaş Projesinde Çözüm Ortaklarımız:

Ahşap İşleri- Artı Mobilya & 2E Mobilya & Ayfa Mobilya

Aydınlatma – Elektrona & Spandeck

Boya-Tadilat: İlhande Yapı

Cam – Camex  & 3 Adam

Elektrik İşleri: Sistem Adam

Hareketli Mobilya: Hiyeldaim & Leta

Mermer: Merstone & Trakya Mermer

Metal: Muse Metal

Perde, Halı, Stor ve Kumaş: Nezih Bağcı (JAB)

Peyzaj: Bahçe Butik

Şömine: Teknik Şömine

Zemin: Tarkett & Aksun Parke & Massive Parke